Project Description

Actief concept

Sinterklaas
& Zwarte Piet

15 oktober 2014 – heden

Concept profiel

Sinterklaas
& Zwarte Piet

15 oktober 2014 – heden

Sinterklaas, wie kent hem niet?

zQence entertainment verzorgt sinds 2014 de boekingen van Sinterklaas en Zwarte Piet voor particulieren en bedrijven [1]. In het begin werden alleen externe acts ingehuurd. Echter voldeden externe acts en leveranciers niet altijd aan de door ons gestelde kwaliteitseisen. Daarom heeft oprichter en eigenaar Ronald Leeuwangh in 2015 zelf de zogeheten stoute schoenen aangedaan, met succes!

Hoe beter de kwaliteit van de acts te bewaken dan door deze zelf te verzorgen.  Niet alleen komt hij bij mensen thuis, maar ook verzorgen wij een act voor kleine en grotere bedrijven. Sinterklaas komt met Zwarte Piet (of roetveegpiet) langs en samen brengen zij mensen een brede glimlach op hun gezicht. Dát is waar het ons écht om gaat!

Deze website wordt slechts gebruikt als portfolio voor onze concepten. U kunt hier geen boekingen plaatsen, hiervoor verwijzen wij naar www.sinterklaasboekingen.nl 

Nadat zQence entertainment de act in eigen beheer heeft opgezet [2] , zijn we steeds bezig geweest met het verbeteren van onze acts. Zo zijn in de loop der jaren diverse extra opties toegevoegd aan de sinterklaasshows voor bedrijven. Zo is het voor bedrijven mogelijk om roet-veeg-pieten aan te bieden, maar ook speciale acts als een ballonnenpiet of steltenpiet [3]. zQence Bookings kreeg in 2017 regelmatig aanvragen voor het leveren van een goochelact. Echter het inhuren van een externe goochelaar bleek vaak buiten het budget van onze klanten.

Daarom besloten we onze klanten tegemoet te komen met een Zwarte Piet die goocheltrucs deed tijdens onze eigen sinterklaasshow. Zo raakte onze sint verslaafd aan het leren en uitvoeren van goocheltrucs in zijn vrije tijd en is het idee gevormd om een heuse goochelshow op te zetten. In 2018 werden de eerste pilotshows gedaan bij bedrijven [4] en vervolgens is gedurende 2019 gewerkt aan een verbeterde show van 45 minuten [5]. Deze show uitgevoerd door onze nieuwe Goochelpiet is te boeken via ons boekingskantoor. De succesvolle show sluit aan op de belevingswereld van kinderen en geeft volop mogelijkheid tot interactie met het publiek. In 2019 hebben we met onze Sinterklaasacts een stijging van +28% mogen meemaken in het aantal aanvragen en een stijging in omzet van +18% ten opzichte van 2018. In 2018 zijn we op gebied van Sinterklaasboekingen gestart met een samenwerking die in 2019 verder is uitgebreid. We hopen in 2020 onze samenwerking te intensiveren en nog beter onze acts in te plannen.

Het entertainmentconcept van Sinterklaas en Zwarte Piet is een typisch voorbeeld van hoe onze verschillende business-units perfect op elkaar aansluiten. De concepten worden geproduceerd door zQence management en aangeboden via ons boekingsbureau zQence Bookings. In de toekomst zal het aanbod van acts worden uitgebreid met andere Zwarte Pieten en extra mogelijkheden. Daarnaast wordt op de achtergrond gewerkt aan het ontwerp van de aankleding van onze evenementen, het bedenken van een theatervoorstelling, muziek voor de sinterklaasperiode en is in 2019 gestart met de verhuur van apparatuur.

Voor dit entertainmentconcept verzorgen wij alle drukwerk, de website, het management en de boekingen.
zQence entertainment werkt hierbij onder de handelsnaam sinterklaasboekingen.nl

Ga naar de website