Project Description

Afgesloten project

Renee van Ginkel

2009 – 2014
Renee van Ginkel

Afgesloten project

Renee van Ginkel

2009 – 2014

zQence entertainment heeft met haar full entertainment mogelijkheden een groot aantal activiteiten gedaan voor zangeres en trompettiste Renee van Ginkel.

Toen Frank Eickhoff en Ronald Leeuwangh in contact kwamen met Renee van Ginkel waren zij blij verrast door de fijne zangstem en het prachtige trompetspel van deze jonge dame. Het enthousiasme was aanstekelijk en al snel werd het zij getekend bij de platenmaatschappij van zQence entertainment. Een jarenlange intensieve samenwerking was het gevolg met een scala aan prachtige producten, succesen en ervaringen.

Studio producties

Met een team van muzikanten, producers en vocalisten werd in onze muziekstudio gewerkt aan meerdere radio-singles en een heus muziekalbum. De muziek wordt tot op de dag van vandaag wereldwijd gedraaid, met liefhebbers verspreid van Nederland tot Japan en van Rusland tot Amerika. De opnames vonden plaats in de muziekstudio van zQence entertainment in Den Haag en Marmalade Studios in Delft. De (pre)productie en mixage, onder leiding van Ronald Leeuwangh, vond plaats in onze eigen studio in Den Haag. De mastering is gedaan door Darius van Helfteren van Amsterdam Mastering.

Videoclips
De eerste single die werd uitgebracht was een urban-pop track genaamd Jealousy. We reisden af naar Barcelona (Spanje) om in samenwerking met de Barcelona Film Commission een videoclip op te nemen. Op 19 december 2010 wordt de single uitgebracht tezamen met de videoclip. zQence management verzorgd de promotie en contacten met diverse radiostation, waardoor de single al snel op een groot aantal regionale en nationale radiostations wordt gedraaid. Renee mag tevens langskomen bij Radio 538 om haar song live ten gehore te brengen.

In 2011 volgt een tweede single genaamd “Together in love (la la song)” welke voor het eerst aan het publiek wordt voorgedragen tijdens Joshua’s Tree in de Amsterdamse Club Panama. De videoclip bij deze oorwurm wordt opgenomen tijdens een deel van de studio-opnames van het opvolgende album. Niet alleen geeft de video een leuk inkijkje in de geweldige sfeer in het team, maar het geeft ook aan hoeveel passie en toewijding door de muzikanten, vocalisten, technici en producer gegeven werd.

De song slaat aan bij een groter publiek en wordt veelvuldig gestreamd op Youtube, Facebook en Spotify. Tevens mag Renee van Ginkel langskomen bij een groot aantal radiostations en televisieprogramma’s waaronder bij Radio 1, Radio 538, Slam FM, Radio 6. Memorabel is ook het optreden bij 3FM in het nachtprogramma van Giel Beelen en Gerard Ekdom. Renee van Ginkel pakt hierbij extra uit met haar voltallige 9-koppige band met drums, toetsen, gitaar, bas, blazers en achtergrond vocalisten.

Album CD & lanceringsfeest

Op 31 mei 2012 wordt het veelgevraagde album “Live your dream” uitgebracht. zQence entertainment organiseert een releaseparty in de Amsterdamse Sugarfactory. De avond was uitverkocht en er werd een prachtige show neergezet. De Cd viel erg goed bij de aanwezigen, welke allen een exemplaar thuisgestuurd wilden krijgen. Op YouYube zijn hier en daar video’s te vinden van het succesvolle lanceringsfeest.

Het album wordt getypeerd als Pop-Soul met een vleugje Jazz. Een muziekstijl die niet echt gemakkelijk te omschrijven is doordat het niet in één hokje te vangen is. Hoewel de act staat als een huis, is het lastig de act aan te bieden voor grotere poppodia. Renee van Ginkel wordt vooral gevraagd voor kleine optredens en staat geprogrammeerd op een enkel festival.

Na de succesvolle single “Together in Love” en het uitbrengen van het album, heeft Renee van Ginkel nog een leuke single uitgebracht. Hoewel “Why oh why”  niet gericht is op het grotere publiek is gekozen om deze frisse clip toch op te nemen om een inkijkje te geven over het afgelopen jaar. Renee van Ginkel heeft in de 3 jaar na haar eerste Single, steeds menig radiostation mogen bezoeken. Ieder jaar hebben we meer dan 30 live optredens mogen verzorgen bij regionale en nationale radiostations.

Hoewel wij nog altijd een warm hart hebben voor Renee van Ginkel en haar muziek, is het soms beter om na jaren intensieve samenwerking ieder een eigen weg in te slaan. In 2014 is dan ook besloten om niet langer samen verder te werken. Het album “Live your dream” is eventueel te bestellen via CDbaby, te streamen via YouTube, Spotify of iTunes óf op CD met mooi hoesje voor €5,- excl. verzendkosten direct bij ons te bestellen. Stuur hiervoor een e-mail via onderstaand formulier.

Website en promotiemateriaal

Dit project is een goed voorbeeld van hoe de verschillende businessunits van zQence entertainment worden ingezet.
zQence Visual verzorgt namelijk naast de videoclips in dit project ook nog eens een website voor de artiest, alle drukwerk voor album en flyers.
Niet alleen is het design door ons gemaakt, maar ook de officiële persfoto’s zijn door ons gemaakt en bewerkt.
Trots zijn wij ook op de presskit die voor dit bij dit project is opgestuurd naar onze contacten in de entertainmentbusiness.

First Name *
Last Name *
Email Address *
Phone Number

How can we help?