Project Description

Concept profiel

Dinky & Sproet

2019 – heden

Concept profiel

Dinky & Sproet

2019 – heden

Elke dag een nieuw avontuur

Dinky is een vreemde vogel die alles beter weet en het hamstertje Sproet denkt eigenlijk alleen maar aan eten! De twee tegenpolen vullen elkaar perfect aan in hun avonturen, althans ? In deze animatieserie voor kinderen van 0 tot 6 jaar oud, passeren allerlei bijzondere gebeurtenissen de revue. Dit alles speelt zich af in de slaapkamer, in en rondom het huis van het meisje Esmee en haar ouders.

Dinky is een vreemde vogel en weet altijd alles beter dan anderen, althans dat denkt deze trotse dame tenminste. Met haar haast militaire aanpak weet Dinky iedere dag tot een avontuur te maken.

Sproet is een hamster dat alleen maar denkt aan eten, eten en nog eens eten. Het meisje Esmee werd op slag verliefd op deze pluizebol toen zij samen met haar ouders een nieuw huisdier mocht uitzoeken in de dierenwinkel in het dorp. Dit tot ergernis van Dinky die in het begin een beetje jaloers was op Sproet. Sproet is zo pluizig dat Esmee hem het liefst de hele dag aait. Echter houdt Sproet er helemaal niet van om geaaid te worden.

Iedere dag verzinnen ze weer nieuwe spelletjes en activiteiten om te doen. Gaan ze vandaag verkleden of toch verstoppertje spelen? Misschien gaan Dinky en Sproet wel tekenen of liever verven. Of toch liever lezen of spelen in de modder ?

.

Geschiedenis

In april 2015 ontstaat het idee voor de animatieserie Dinky & Sproet. Een totaal ander full-entertainment-concept dan het bedrijf tot dan toe heeft neergezet. Door de enorme drukte binnen het bedrijf, is het helaas niet mogelijk meteen volledig op dit project te storten. Daarom wordt in de jaren erna slechts mondjesmaat aan het concept gewerkt.

In het voorjaar van 2019 besluit zQence entertainment haar focus te verleggen en krijgt de animatie opnieuw een impuls. zQence entertainment besluit zich voornamelijk te gaan richten op het bedenken en aanbieden van familie-entertainment. Dinky & Sproet past perfect in deze nieuwe richting en wordt het eerste animatie project voor het bedrijf.

Productie

De 3D animatieserie Dinky & Sproet en haar hoofdpersonen zijn bedacht door Ronald Leeuwangh die tevens de schrijver en director van de serie is. zQence entertainment is als maatschappij verantwoordelijk voor de productie van de animatieserie, eventuele films, muziek, live optredens én merchandiser. De eerste afleveringen zijn nog in de maak. Op deze pagina wordt u op de hoogte gebracht van het proces dat vooraf gaat aan de productie van de animatieserie.

In het voorjaar van 2020 heeft zQence entertainment grote stappen gemaakt op het gebied van 3D animatie. Na de komst van een nieuwe verbeterde versie van het software programma Blender 2.8 (en later) hebben wij verschillende opdrachten vervuld om te oefenen in het maken van 3D animatie / Art.

In maart begint de corona-crisis welke de wereld in korte tijd enorm veranderd. Voor zQence entertainment betekend dit dat een aantal activiteiten wegvallen en er meer tijd vrij komt om aan Dinky & Sproet te werken. De 3D animatie skills van onze design-artist worden steeds realistischer en er wordt geinvesteerd in speciale computerschermen om nog betere tekeningen en 3D art te maken.

Binnenkort zullen we onze hoofdpersonen verder door ontwikkelen met de inmiddels geleerde technieken. Dit proces begint echter door simpelweg tekenen op papier én op de nieuw aangeschafte tekenschermen.