Caro Emerald

Nederlandse top jazz artiesten boeken: Mijne Heeren
Genre(s): Jazz
Programma:
Gage: prijs op aanvraag (excl. 7% BUMA, excl. 6% BTW)
Duur: 2 of 3 x 45 min
Bezetting: 1-7 personen
Ik heb een vraag Vrijblijvende offerte

 

Biografie

In mei 2007 ontving Caro Emerald een telefoontje van de Nederlandse producers Jan van Wieringen en David Schreurs. Ze hadden een nummer geschreven met de Canadese songwriter Vincent Degiorgio. Hun demo zangeres was niet beschikbaar, dus zong Caro op verzoek een demo in van het nummer “Back It Up”. Toen Caro het nummer een jaar later live zong op de Amsterdamse tv-zender AT5 sloeg dat zo aan, dat ze besloten om een heel album te maken.

Geïnspireerd door muziek en films uit de jaren ’40-’50 gingen zij aan de slag met nieuwe ideeën. Het resultaat: een ongelofelijk sfeervolle en toegankelijke plaat vol ballroom jazz, filmische tango’s, groovende jazz en aanstekelijke mambo’s, die klinken alsof ze in 1951 zijn opgenomen in Hollywood’s befaamde scoring studio’s.

Op 29 januari 2010 bracht Grandmono Records Caro’s debuut album “Deleted Scenes From The Cutting Room Floor” uit. Het album kwam binnen op #1 en was binnen 6 weken platina (>50.000 verkochte exemplaren). Het album stond 30 weken op nummer 1 en versloeg daarmee het record van Michael Jackson’s Thriller (26 weken op nummer 1).

Na de albumrelease volgde een uitverkochte clubtour door Nederlandse zalen en festivaloptredens op o.a. North Sea Jazz festival en Pinkpop. In december 2010 speelde Caro drie keer voor een uitverkochte Heineken Music Hall met een volledige big-band. Van deze shows is een DVD gemaakt; ‘Caro Emerald and the Grandmono Orchestra – live in the Heineken Music Hall’. Deze DVD kwam binnen op #1 in de DVD Music Chart.

Op dit moment zijn er alleen al in Nederland meer dan 300.000 albums verkocht, om deze unieke prestatie te vieren bracht Grandmono Records op 12 november 2010 een speciale “Platinum Edition” uit.

Het Nederlandse succes was de aanleiding om over de grens te kijken. Het album is uitgebracht in de meeste Europese landen en inmiddels zijn er in Europa meer dan 1.000.000 exemplaren van het album verkocht. Caro Emerald won o.a. de volgende prijzen: Goldene Kamera (DE) voor ‘Beste Artiest Internationaal’, MTV Music Award voor ‘Beste Artiest Benelux’ & ‘Beste Vrouwelijke Artiest’, Edison Award, Zilveren Harp, Gouden Harp, 3FM Award, BUMA Popprijs, EBBA Award en ECHO Award (DE) voor ‘Beste Nieuwkomer Internationaal’.

Video

Foto’s